Technológia korszerűsítés az Alkotás Kft.-nél

  • A kedvezményezett neve:ALKOTÁS Gépgyártó és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
  • A projekt címe: Technológiai korszerűsítés az ALKOTÁS Kft.-nél
  • A szerződött támogatás összege: 12.483.161,- Ft
  • A visszatérítendő támogatás (hitel) mértéke (%-ban): 18.05 %

Az ALKOTÁS Kft. 1989-ben alakult és kezdettől fogva a gazdaságok, mezőgépgyártók és mezőgazdasági vállalkozók szolgálatában áll perforált- és rostalemezek készítése, univerzális terménytisztító gépek gyártása révén. A vállalkozás missziója olyan tisztítógépek létrehozása, amelyek elő- és utótisztítóként minden szemes termény tisztítására alkalmasak. Békésen 1,5 ha nagyságú saját tulajdonú ipari székhelyen történik a gyártás, melyet az alapító nyugat-németországi kisiparos mintára alakított ki.  

A cég vezetése az árbevétel és a hozzákapcsolódó üzemi termelékenységi szint növekedésének eléréséhez folyamatosan keresi azokat az innovatív beruházási lehetőségeket, amelyek hozzájárulnak a termelési struktúra optimalizálásához, a kapacitásbővítéshez, a költséghatékonyság növeléséhez. A Punch Sharp 1225 lemezstancoló gép gyártási folyamatba történő integrálása lehetővé tette a kézi munkaerő azon gyártási tevékenységekre történő átcsoportosítását, amelynél nem rentábilis a kiváltásuk, továbbá a korszerű berendezéssel a vállalkozás racionalizálni tudta gyártási folyamatait, így a szakképzett munkaerő teljes mértékben saját munkafázisára összpontosíthat és kiváltásra kerülhettek azok az igénybevett alvállalkozói teljesítmények, amelyek költségesebbé és időigényesebbé tették a gyártási folyamatot.
A fejlesztéssel több végtermék előállítására lett képes az ALKOTÁS Kft., továbbá jelenlegi tevékenységéhez kapcsolódóan hatékonyabb munkavégzés várható, illetve jelentős mértékben javított, termelési módszer alkalmazása jött létre, mellyel egyidejűleg a modern berendezés üzembeállításával energiamegtakarítás vált elérhetővé. A gyártási folyamatban keletkezett hulladék mennyisége is csökkent, amit kedvezőbb környezeti hatásként értékel a vállalkozás menedzsmentje.

  • A projekt tartalmának bemutatása:
  • A projekt tényleges befejezési dátuma: 2022.02.28.
  • A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-02962