Pályázat

Kapacitásbővítő beruházás az ALKOTÁS Kft.-nél

– támogatás összege: 22.894.282 Ft

– támogatás mértéke (%-ban): 70%

 

Az ALKOTÁS Kft. 1989-ben alakult és kezdettől fogva a gazdaságok, mezőgépgyártók és mezőgazdasági vállalkozók szolgálatában áll perforált- és rostalemezek készítése, univerzális terménytisztító gépek gyártása révén.

A vállalkozás missziója olyan tisztítógépek létrehozása, amelyek elő- és utótisztítóként minden szemestermény tisztítására alkalmasak. Békésen 1,5 ha nagyságú saját tulajdonú ipari székhelyen történik a gyártás, melyet az alapító nyugat-németországi kisiparos mintára alakított ki.
A mikro-vállalkozás árbevétel növekedésének eléréséhez és a piaci megrendelők kiszolgálásához jelentős mértékben szakképzett kézi munkaerőt vesz igénybe, amely mára már gátja az exponenciálisan megugró termelési igények zökkenőmentes kielégítésére. Bár a vállalkozás jelenleg is bír megfelelő színvonalú gépparkkal, így CNC gépekkel, védőgázas hegesztőkkel, fémszemcse szórás technológiához nélkülözhetetlen festőfülkével, azonban szükségessé vált az innováció, a termelési struktúra újraszervezése.

A projekt keretében 1 db CNC vezérlésű

Plasmatic 2500 típusú plazmavágó gép kerül beszerzésre. A plusz termelőkapacitást nyújtó termelőgép működtetéséhez és elhelyezéséhez szükséges a székhelyt (5630 Békés, Szent Pál sor 1. 2300/1. hrsz-ú) nyújtó ingatlanon meglévő lakatos és összeszerelő műhely rendeltetésű épület korszerűsítése és átalakítása. Ennek keretében a már több, mint 20 éves azbeszt tartalmú és a hőszigetelést nem biztosító hullámpala burkolatot szükséges eltávolítani, majd új szendvicspanel burkolattal beburkolni a hőszigetelés és más időjárási viszontagságok elhárítása érdekében.

A megvalósuló beruházás lehetővé teszi az optimalizálást és a termelési volumen növelését, a kapacitásbővítést.

 

 

Tervezett befejezési dátum: 2016.11.15.

Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-15-2015-01157