Jelenleg az Alkotás Kft. weboldalát látja, kérem engedje meg, hogy néhány szóval bemutassam társaságunkat!

Társaságunk 1987. május 20-án alakult!

Édesapám Csatári Béla, a cég korábbi vezetője, az első évében elvállalta Kiskunhalason az első magántulajdonban lévő kukorica vetőmag feldolgozó üzem létesítését, a társaságunk által készített technológiával.
Cégünk már az indulás évében gyártott és forgalmazott terménytisztító-, manipuláló-, kukoricamorzsoló gépeket. Az első években a fő termék a hengeres tisztítógép mellett, a KITE- nek gyártott Berico szárító belső magszekrénye.

Későbbiekben építettünk szárítókat, megvalósítottunk komplett mezőgazdasági terményfeldolgozáshoz szükséges technológiákat.

1992-ben cégünk profilja kibővült a gumiabroncs kereskedelemmel és 1994-ben már Békés megye egyik legnagyobb kereskedői lettünk.

2001-től ezen ágazat Alkotás Gumicentrum néven, napjainkban Partner Gumicentrum Kft. néven működik tovább.

Az évek során az egyéb tevékenységek felhagyásával, elsősorban az általunk kifejlesztett terménytisztító gépek és áthajtós tranzittartályok gyártására, valamint az ezekhez szükséges kiegészítők forgalmazására fordítottuk erőinket. Így kerültek kifejlesztésre 15-60 t/h teljesítményű hengeres magtisztító gépek és a 20-120 m3-es áthajtós tranzittartályok.

Tisztítógépeink a Gépkatalógus 3311 és a 3313 számú, tranzittartályaink a 3914 számú gépalcsoportba tartoznak.

Továbbiakban gyártunk terménycsövezésénél használt hagyományos festett, hangszigetelt valamint horganyzott csöveket, idomokat, váltószekrényeket, bilincseket.

2005-től  gyártunk és forgalmazunk más egyéb terménytisztító gépekhez (ALKOTÁS, PETKUS, SIGMA) beszerelhető, zárt, környezetvédelmileg elfogadott, pontforrás nélküli légtechnikai rendszert.

Megalakulásunk óta foglalkozunk perforált- és rostalemez kereskedelemmel. Magyarországon használt összes terménytisztító géphez, pelletálóhoz és darálóhoz gyártunk és forgalmazunk rostalemezeket, rostabetéteket.

Feldogozott perforált lemezekben a legnagyobb hazai forgalmazók vagyunk.

A termékszerkezetünk fokozatos szerkezete mellett a gyártáshoz szükséges gépeket is korszerűsítettük:

  • a gyártásösszesítés CNC gépekkel történik
  • a hegesztést védőgázas hegesztőgépekkel végezzük
  • a festés előkészítés fémszemcse szórással történik
  • a festést festőfülkében végezzük

Az egyszerű tulajdonosi szerkezet lehetővé tette, a mai kornak megfelelő műszaki gyártókapacitás létrehozását.

A termékeinkben és termelőkapacitásunkban végbement változás nem lett volna lehetséges, megfelelően képzett, jó képességű szakember gárda nélkül.

Ezúton köszönöm, hogy elolvasta cégünk történetét!

További jó böngészést kívánok az oldalunkon!

Tisztelettel:

Csatári Endre

Ügyvezető Igazgató